%}
Product is toevoegd aan je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje
Product is verwijderd van je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje

Toegevoegd aan winkelmandje

ref: MA35265

1,5 Ton Railroad Truck

40
Incl. 21% BTW

Omschrijving

De GAZ-AA was een Sovjet lichte vrachtwagen uit het interbellum en de Tweede Wereldoorlog. Het voertuig had een totale lengte van 5,34 meter, een breedte van 2,04 meter en een wielbasis van 3,34 meter... Lees meer
Beperkte voorraad. Bestel snel!
Wil je meer uitleg over dit artikel? Bezoek dan zeker onze showroom.

Omschrijving

De GAZ-AA was een Sovjet lichte vrachtwagen uit het interbellum en de Tweede Wereldoorlog. Het voertuig had een totale lengte van 5,34 meter, een breedte van 2,04 meter en een wielbasis van 3,34 meter. Hij bereikte een maximum snelheid van 70 km/u. De auto kon een lading van 1.500 kilogram dragen. Aanvankelijk was de aandrijving een 4-cilinder motor met een inhoud van 3,3 liter en een maximum vermogen van 41 PK, gesynchroniseerd met een handgeschakelde 4-versnellingsbak.

De GAZ-AA werd aanvankelijk ontwikkeld als een getrouwe kopie van de Amerikaanse Ford AA-truck. Er werd aangenomen dat de GAZ-AA een van de basistrucks van het Rode Leger zou zijn. De serieproductie van de auto begon in 1932 en duurde tot 1950. Geschat wordt dat er in de loop van de tijd meer dan een miljoen GAZ-AA-vrachtwagens zijn geproduceerd. Het is ook de moeite waard om toe te voegen dat de auto in de jaren 1932-1950 onderhevig was aan modificaties en veranderingen. Een van de belangrijkste was de introductie in 1938 van de GAZ-MM-motor met een vermogen van 50 pk. In de periode 1941-1945 werd echter in verband met de vijandelijkheden een radicaal vereenvoudigde en verarmde versie geproduceerd zonder bijvoorbeeld een van de koplampen of met een houten bestuurderscabinedeur. De GAZ-AA werd vervangen door het voertuig GAZ-51.

Specificaties

Type bouwdoos
Vrachtwagen
Schaal
1/35
Bouwjaar
1932

reviews

Er zijn nog geen reviews over dit product.

Heb je een vraag over dit artikel?

Neem dan zeker contact op met één van ons. Telefonisch, per mail of in de winkel, staan we steeds klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Schrijf zelf een review over

Score *