Product is toevoegd aan je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje
Product is verwijderd van je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje

Toegevoegd aan winkelmandje

ref: TAM35271

Leopard 2 A6

59,95
Incl. 21% BTW

Omschrijving

De Leopard 2 is een moderne 3e generatie Duitse Main Battle Tank. De eerste prototypes van het voertuig werden gemaakt in 1973 en de serieproductie die in 1979 begon, gaat tot op de dag van vandaag do... Lees meer
Beperkte voorraad. Bestel snel!
Wil je meer uitleg over dit artikel? Bezoek dan zeker onze showroom.

Omschrijving

De Leopard 2 is een moderne 3e generatie Duitse Main Battle Tank. De eerste prototypes van het voertuig werden gemaakt in 1973 en de serieproductie die in 1979 begon, gaat tot op de dag van vandaag door. Tot op heden (2018) zijn er 3.480 tanks van dit type geproduceerd. De Leopard 2 wordt aangedreven door de 1500 pk MTU MB 873 Ka 501 motor. Het voertuig is bewapend met een enkel 120 mm Rheinmetall Rh-M-120 kanon en twee 7,62 mm MG3-machinegeweren.

De Leopard 2 is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar een nieuwe Main Battle Tank aangekondigd door Bundeswehr al in het begin van de jaren zestig. Het nieuwe voertuig moest de Leopard 1-tanks in het West-Duitse leger vervangen. Aanvankelijk werd samengewerkt met Amerikaanse bedrijven (bijv. Chrysler) in een project dat werd aangeduid als MBT-70. Na een paar jaar werd de samenwerking echter beëindigd en richtte het verdere werk zich uitsluitend op Duitse bedrijven. Ondanks een zeer lang proces van analytische, studie- en experimentele werken die bijna 15 jaar duurden, bleek de Leopard 2 die in 1979 op de lijn werd geïntroduceerd, revolutionair te zijn en de toenmalige Sovjet-ontwerpen te overtreffen. Veel analisten beschouwen het als de eerste tank van de derde generatie in de geschiedenis, waaronder de M1 Abrams, de Franse Leclerc of de veel latere Russische T-90-tank. De Leopard 2 wordt vooral gekenmerkt door ongekende - vóór 1979 - mobiliteit en wendbaarheid in tanks van deze klasse, dankzij het gebruik van een krachtige 1500 pk-motor. Het heeft ook zeer goede bepantsering, met behulp van composieten en SKO (vuurleidingssysteem). Het was ook bewapend met het geweldige Rh-M-120-kanon, dat in de jaren tachtig en negentig een standaard werd voor veel NAVO-landen. Tijdens de serieproductie werden verschillende versies van de tank gemaakt Leopard 2, waarvan er twee speciale aandacht verdienen: A 4 en A 6. De A 4, die voor het eerst verscheen in 1985, heeft een zeer geavanceerde en verbeterde versie van de vorige SKO-versies, evenals een verbeterde geschutskoepel en frontpantserromp . Het is ook de meest geëxporteerde versie. Aan het begin van de 21e eeuw werd de A 6-versie gemaakt, die voornamelijk het Rh-M-120-kanon ontving met een aanzienlijk langere loop (L / 55), waardoor de penetratiecapaciteit aanzienlijk werd verbeterd. De nieuwste ontwikkelingsversie van de Leopard 2-tank is de A 7-versie, die in 2014 in de uitrusting van de Bundeswehr kwam. Vanwege zijn zeer hoge gevechtswaarde werd de Leopard 2 geëxporteerd naar vele landen, waaronder: Oostenrijk, Chili, Denemarken, Finland, Griekenland, Spanje, Nederland, Noorwegen of Polen, dat 247 tanks van dit type heeft in versies A 4 en een 5.

Specificaties

Schaal
1/35

reviews

Er zijn nog geen reviews over dit product.

Heb je een vraag over dit artikel?

Neem dan zeker contact op met één van ons. Telefonisch, per mail of in de winkel, staan we steeds klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Schrijf zelf een review over

Score *