Product is toevoegd aan je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje
Product is verwijderd van je verlanglijstje Bekijk je verlanglijstje

Toegevoegd aan winkelmandje

ref: MA41008

Avro 671 Rota Mk.I RAF

42
Incl. 21% BTW

Omschrijving

Cierva C.30 (andere aanduiding: Avro Rota / Cierva C.30) is een gyroplane (autogyro) ontworpen in Spanje en in licentie gegeven in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland uit het interbell... Lees meer
Beperkte voorraad. Bestel snel!
Wil je meer uitleg over dit artikel? Bezoek dan zeker onze showroom.

Omschrijving

Cierva C.30 (andere aanduiding: Avro Rota / Cierva C.30) is een gyroplane (autogyro) ontworpen in Spanje en in licentie gegeven in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland uit het interbellum. De vlucht van het eerste prototype vond plaats in april 1933. De productie - inclusief licentieproductie - begon kort daarna en er werden ongeveer 150 vliegtuigen van dit type gebouwd. De machine was 6 meter lang, met een hoofdrotordiameter van 11,28 meter. De aandrijving - in de Britse uitvoering - werd verzorgd door een enkele Armstrong Siddeley Genet Major IA-motor met een vermogen van 140 pk. De maximale snelheid bedroeg 177 km/u. De Cierva C.30-gyroplane is ontwikkeld door de Spaanse uitvinder en luchtvaartconstructeur Juan de la Cierva, die op de een of andere manier vertrouwde op zijn eerdere Cierva C.19-ontwerp. De twee machines verschilden vooral in grootte en het feit dat het C30-model helemaal geen vleugels had. Niettemin waren het algehele ontwerp en de aerodynamische aannames vergelijkbaar. Na de succesvolle vlucht van de Cierva C.30, werd de gelicentieerde productie snel gelanceerd - voornamelijk in Groot-Brittannië, dat werd geproduceerd door Avro-fabrieken. Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat de licentie ook werd verkocht aan Japan, op basis waarvan de Kayaba Ka-1 gyroplane werd gebouwd.

Specificaties

Type bouwdoos
Vliegtuig
Schaal
1/35
Bouwjaar
1933

reviews

Er zijn nog geen reviews over dit product.

Heb je een vraag over dit artikel?

Neem dan zeker contact op met één van ons. Telefonisch, per mail of in de winkel, staan we steeds klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Schrijf zelf een review over

Score *